Social

Admitere 2014 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la repartizarea computerizată în licee s-a încheiat

Monica DUMITRESCU

Potrivit calendarului Admiterii 2014, ziua de 8 iulie a fost data limită până la care absolvenţii de gimanziu şi părinţii acestora, asistaţi de profesorii diriginţi, au putut completa opţiunile în fişele de înscriere la repartizarea computerizată în clasa a IX-a de liceu. Candidaţii şi părinţii acestora mai au la dipoziţie şi ziua de astăzi, 9 iulie, pentru verificarea fişelor editate de calculator şi corectarea greşelilor în baza de date computerizată.

După ce baza de date va fi verificată de Comisia Naţională de Admitere, în 15 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 16 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 25 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 16-31 iulie. În perioada 16-21 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24-25 iulie.

În 25 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea se va face în şedinţă publică şi va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Numărul absolvenţilor teleormăneni care au susţinut Evaluarea Naţională şi intră acum în cursa admiterii este de 2923. Acestora li se vor adăuga şi absolvenţi din judeţele limitrofe, în special Giurgiu şi Olt, care vor să urmeze cursurile unui liceu din Teleorman. Până la sfârşitul zilei de luni, 7 iulie, se înscrisereră 72 de candidaţi din această categorie. 12 dintre candidaţii din alte judeţe care s-au înscris pentru repartizarea computerizată în liceele teleormănene au medii de admitere mai mari de 8, unul dintre aceştia având chiar media de admitere 10. Alţi 14 candidaţi au medii de admitere cuprinse între 7-7.99. Cei mai mulţi candidaţi din afara judeţului au însă medii cuprinse între 5 şi 6.99. Cea mai mică medie de admitere pe care o are unul dintre candidaţii din alte judeţe înscrişi la admiterea în liceele din Teleorman este 2,28 şi bate recordul judeţean care este 2,32.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a de liceu la cursuri de zi pentru următorul an şcolar este de 3136.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.