Social

Adăpostul de zi din Alexandria va fi reabilitat cu bani europeni

Carmen Dumitrescu

Nu e un secret pentru nimeni faptul că, în Alexandria, numărul persoanelor care se confruntă cu situaţii-limită este destul de mare. Adăpostul de zi pentru persoanele aflate în dificultate este, de multe ori, o formă de sprijin esenţială, pentru că mulţi dintre beneficiari ar locui în stradă dacă nu ar avea această posibilitate. Desigur, persoanele care primesc acest ajutor nu pot locui pe termen nelimitat în adăpost, însă municipalitatea le oferă beneficiarilor posibilitatea de a-şi prelungi şederea până când reuşesc să-şi rezolve situaţia locativă.

Şi pentru că adăpostul este important pentru alexăndreni, Consiliul local a aprobat contribuţia municipiului la finanţarea proiectului “Reabilitare adăpost pentru familii, persoane adulte şi copii aflaţi în dificultate”, finanţarea externă fiind binevenită în condiţiile date. Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 implementează elemente ale Strategiei de Dezvoltare a Mediului de afaceri contribuind, alături de celelalte programe operaţionale la realizarea obiectivului de diminuare a disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi media dezvoltării statelor membre ale Uniunii Europene. Obiectivul general vizează crearea, îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii sociale în special în zonele mai mulţin dezvoltate, aflate în declin economic şi reducerea decalajelorde dezvoltare.

Acest obiectiv vine în completarea strategiei de dezvoltare locală a municipiului Alexandria pentru perioada 2014 – 2020 care stabileşte ca obiectiv în domeniul social îmbunătăţirea infrastructurii sociale şi asumarea responsabilităţii faţă de persoanele defavorizate.

Prin reabilitarea Adăpostului de zi este vizată îmbunătăţirea condiţiilor pentru cei cazaţi acolo şi creşterea capacităţii de găzduire a Adăpostului, oferirea de asistenţă medicală şi hrană pentru toată poerioada adăpostirii. Proiectul vine aşadar în sprijinul comunităţii pentru rezolvarea problemelor sociale pe care le înfruntă persoanele cu o situaţie socială precară şi aici discutăm despre familii aflate în dificultate temporară sau situaţie de criză ca urmare a unor stări conflictuale, calamităţi, incendii sau familii în curs de destrămare şi fără adăpost, persoane adulte, cu precădere femei, aflate în situaţie de risc social, supuse violenţei domestice şi copii aflaţi în situaţii de risc pe fondul destrămării familiei sau violenţei din familie.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 3.989.459,58 de lei iar contribuţia proprie a municipiului Alexandria este de 141.514,64 lei. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni de la data semnării contractului de finanţare iar durata de execuţie a lucrărilor de reabilitare se va prelungi până la 8 luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.