Activități specifice în toate orașele din județ, de Ziua Pompierilor

Pentru sărbătorirea a 170 de ani de la „Bătălia din Dealul Spirii” şi a „Zilei Pompierilor din România”, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman se vor desfăşura joi, 13 septembrie, între orele 10.00-15.00, mai multe activităţi specifice, în toate municipiile și orașele din județ.

Astfel, potrivit reprezentanților ISU Teleorman, vor fi organizate puncte de prezentare a tehnicii de intervenție și vor fi executate exerciții demonstrative, în Alexandria locul de desfășurare a activității fiind platoul din fața Casei de Cultură, iar pompierii vor prezenta o ambulanță SMURD, o șenilată, un Punct de Comandă Mobil, precum și o autospecială de stingere cu apă și spumă, la activitate urmând să fie prezent și echipajul de scafandri cu o barcă.

La Turnu Măgurele activitatea va avea loc pe platoul din parcul central, în fața Monumentului Independenței, iar pompierii vor prezenta un autoturism Duster cu barcă și o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Și la Roșiorii de Vede vor fi organizate activități speficice, tehnica urmând să fie prezentată pe platoul din fața primăriei. Pompierii le vor prezenta roșiorenilor o ambulanță SMURD, un Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, precum și o autoscară mecanică.

La Zimnicea, activitatea se va desfășura pe platoul din fața primăriei, iar pompierii vor prezenta un Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare.

La Videle, activitatea va avea loc la intersecția străzilor Republicii și Parcului, iar pompierii militari vor prezenta un Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă și un camion multifuncțional.

Totodată, joi, 13 septembrie, pe platoul Detașamentului de Pompieri Alexandria va fi organizat un ceremonial militar-religios, începând cu ora 11.00, în cadrul căruia vor fi prezentate semnificația zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, ordinele de înaintare în grad înainte de termen și mesajele de felicitare primite de la autoritățile centrale și locale, în timp ce sâmbătă, 15 septembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman şi la Detaşamentele de Pompieri Zimnicea şi Roşiori de Vede vor fi realizate slujbe de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – patronul spiritual al pompierilor români.

Pompierii militari teleormăneni vor fi prezenți cu tehnică și efective și în Piața Constituției, la activitatea desfășurată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Vor fi, astfel, prezenți, la București, din partea ISU Teleorman, un subofițer echipat cu ținuta de reprezentare cu eghileți, care va defila cu drapelul de tradiție, un detașament format din 18 militari, comandat de un ofițer și o autospeciala de stingere cu apă și spumă capacitate mărită SCANIA – 9000 litri. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code