Politic

Activitatea parlamentară a unui senator – Florinel Dumitrescu

Ioan DUMITRESCU

Vă mai amintiţi de ei? Când au candidat pentru Parlamentul României, şi unii dintre ei au fost şi aleşi, ei înşişi s-au mirat de performaţa proprie de a ajunge senatori ai României, cazul actualului senator social-democrat Florinel Dumitrescu, dintr-un umil funcţionar la Primăria Alexandriei, unde era consilier juridic, la parlamentar. Când au candidat pentru Parlamentul României erau în stare să promită şi luna de pe cer; aţi putea să-i întrebaţi astăzi ce au făcut cu promisiunile electorale, le-au uitat, le-au îndeplinit sau le-au abandonat?

Din istoricul senatorului Florinel Dumitrescu se poate afla că acesta a fost în perioada 1994-2006 comandant de grupă la Corpul Gardienilor Publici Teleorman, apoi în perioada 2004-2007 a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti; cu ce mai uimeşte actualul senator Dumitrescu? Cu faptul că la experienţă politică senatorul şi-a trecut în biografie faptul că a fost membru al sindicatului CNSRL Frăţia.

Acum, senatorul Florinel Dumitrescu este vicepreşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, dar şi membru în Comisia de validare şi membru în Comisia de egalitate de şanse. Senatorul este şi membru supleant în Adunarea Parlamentară a Alianţei Nord Atlantice, şi face parte din grupul de prietenie cu Parlamentul din Egipt. În Camera Superioară a Parlamentului României şi-a pus şi dânsul semnătura pe 23 de proiecte legislative, a făcut 7 declaraţii politice, a pus 9 întrebări, a făcut 10 interpelări şi a luat de 29 ori cuvântul de la tribuna Senatului României.

În declaraţia sa de avere, senatorul social-democrat Florinel Dumitrescu a recunoscut că are un apartament de 52 metri pătraţi în Alexandria, şi ăsta moştenit, are două maşini, un Daewo Matiz din anul 2002 şi încă un VW Touran din anul 2006. Nu are conturi bancare, nu are active şi depozite financiare, nu are plasamente, nu are bani investiţi în bijuterii sau obiecte şi colecţii de artă, dar are câteva datorii; are un credit pe perioada 2006-2016 de 8450 euro, şi un altul de 17000 lei pe perioada 2008-2018. Altfel, este posibil ca senatorul să scape de datorii, în declaraţie trecând venitul de consilier juridic la primăria municipiului Alexandria de 16639 lei pe an, salariul soţiei, ca referent, de 7951 lei pe an, la care se mai adaugă din activităţi agricole încă 590 lei. Rămâne de văzut dacă senatorul Florinel Dumitrescu îşi mai doreşte un mandat de parlamentar şi, mai ales, dacă va avea sprijinul partidului în continuare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.