Politic

Achiziții de marcă pentru PNL Teleorman, înainte de alegeri

Membrii Biroului Permanent Județean al PNL Teleorman s-au reunit, joi, însă nu la sediul partidului, așa cum se obișnuia, ci la Viișoara, la ferma primarului Tiberiu Neamu. Restricțiile încă în vigoare, în ceea ce privește organizarea de evenimente cu un număr ridicat de persoane, au fost, se pare, cele care au făcut ca ședința să se desfășoare la iarbă verde și nu într-un birou, ca de obicei.

Subiectele discutate în cadrul întâlnirii au fost importante pentru partid, în special pentru cele două rânduri de alegeri care urmează, respectiv cele locale și cele parlamentare. În ultima perioadă, organizația din județ a PNL a adus în echipă oameni politici cu experiență, care îi pot ajuta pe liberali să-și îndeplinescă obiectivele stabilite pentru cele două tururi de scrutin.

Adrian Florescu a venit în PNL cu mare parte din PMP

După ce a fost înlăturat de la conducerea PMP Teleorman, unde probabil încurca niște planuri ale cuiva, Adrian Florescu și-a văzut de mandatul de consilier județean și părea că nu mai are mare treaba cu politica. A fost vorba, se pare, doar despre discreția ce-l caracterizează, iar Adrian Florescu este, începând de joi, 4 iunie, prim-vicepreședinte în Biroul Permanent Județean al PNL Teleorman. Odată cu el au trecut în rândul liberalior și primarul de la Mavrodin, Stan Nicolae, care a primit un post de vicepreședinte în Biroul Permanent Județean, consilierul județean Teodor Ogrezeanu, dar și mare parte a consilierilor locali ai PMP. Totodată, oamenii lui Adrian Florescu au primit și 5 locuri de membri în forul de conducere liberal.

Liberalii consideră un plus venirea lui Adrian Florescu în partid și sunt convinși că experiența politică a acestuia va ajuta PNL Teleorman în perioada următoare.

Odată cu plecarea lui Teodor Nițulescu la Partidul Ecologist Român și cu trecerea lui Adrian Florescu la Partidul Național Liberal, PMP Teleorman a rămas, practic, în Doru Coliu, care se laudă cu ce face în județul prin care, de fapt, nu prea calcă, și în Doinița Dobre, care probabil încă împarte măști electoratului în speranța că, după alegeri, se va alege cu vreo funcție care să-i dea vizibilitatea după care tânjește.

Au fost încheiate și negocierile cu Ică Calotă și foștii membri ALDE

Tot în ședința de joi, 4 iunie, a fost discutat și protocolul cu deputatul Calotă Florică Ică, iar în cele din urmă acesta a primit un post de prim-vicepreședinte în Biroul Permanent Județean al PNL, iar un post de vicepreședinte în forul de conducere liberal i-a revenit lui Cătălin Burcescu. De asemenea, Calotă Ică și oamenii săi au primit și 7 locuri de membri în forul de conducere al PNL. În ceea ce privește locul de pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaților, care a fost negociat pentru Calotă Ică, în cele din urmă în protocol nu a fost trecută poziția, ci doar că va fi un loc eligibil.

Discuțiile dintre deputatul Calotă Ică și conducerea PNL Teleorman sunt vechi, iar negocierile au fost tranșate spre finalul lunii mai de premierul Ludovic Orban, când s-a decis că deputatul Calotă Ică va reveni în PNL, împreună cu o parte a foștilor membri ai ALDE și va primi, în schimb, un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților și câteva locuri în Biroul Permanent Județean al PNL.

Vestea că deputatul Calotă Ică se va întoarce în partid nu a fost privită cu ochi buni de mare parte a primarilor vechiului PNL, susțin surse liberale. Cu toate acestea, protocolul e bătut în cuie, iar Calotă Ică revine, împreună cu alți foști liberali, care au făcut o haltă prin ALDE, în partidul care l-a consacrat.

 

One Comment

  1. #Cinecâștigă?

    Problema traseismului a ţinut ani de zile agenda partidelor politice.
    Nicio formaţiune nu a avut, însă, dorinţa reală de a stopa acest fenomen.
    Votanții anonimi atrag atenţia că migraţia politică, nu are la bază opţiuni doctrinare, ci mai degrabă calcule politice personale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.