Eveniment

Absolvenții performanți ai instituțiilor de învățământ din Alexandria au fost premiați de municipalitate

15 absolvenți de gimnaziu și liceu, care au reușit performanța de a-și finaliza studiile ca șefi de promoție și care au obținut medii de peste 9 la Evaluarea Națională și Bacalaureat, precum și cei care au reușit să obțină medii de 10 la cele două examene au fost premiați de municipalitate, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, marți, în sala de ședințe a Primăriei Alexandria.

 “Când veți fi oameni importanți și veți conduce, sub diverse forme, firma voastră, veți conduce instituții, poate veți conduce comunități, să nu uitați că Alexandria a pus umărul și să întoarceți o parte din ceea ce a însemnat grija părinților, grija profesorilor, grija autorităților pentru voi. (…) Probabil că realizați bucuria și mulțumirea pe care o au părinții voștri pentru ceea ce ați făcut. Să nu uitați să visați, cei care ați terminat liceul veți merge cu siguranță spre un învățămât superior performant, dar și voi, cei mai mici, care ați terminat clasa a VIII-a, să nu uitați să visați, să nu uitați să vă puneți ținte în viață”, le-a spus primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, celor mai buni elevi ai reședinței de județ.

Absolvenții performanți ai Alexandriei au primit diplome și premii constând în laptopuri din partea municipalității, în semn de mulțumire pentru rezultatele obținute.

Au fost premiați zece absolvenți de gimnaziu, care au finalizat studiile ca șefi de promoție și au obținut medii mai mari ca 9 la Evaluarea Națională sau care au reușit performanța de a obține medii de 10 la Evaluarea Națională. Este vorba despre trei elevi ai Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” (Vlad Rareș Cristian – 9,72, Calotă Anca Maria – 10 și Oinaru Sorina Alexandra – 10), doi absolvenți ai Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare” (Coman Corina Cristina – 9,90, Strâmbu Alesia Maria – 10), doi elevi ai Școlii Gimnaziale “Alexandru Colfescu” (Bode Adelina Gabriela – 9,17 și Mihail Tunaru – 9,57), un elev al Școlii Gimnaziale nr. 5 (Petreacă Ana Maria – 10) și doi elevi ai Școlii Gimnaziale nr.7 (Dan Bianca Gabriela – 9,70 și Ionescu Victor Mario – 9,35).

În ceea ce privește absolvenții liceelor alexăndrene, au fost premiați de municipalitate cinci elevi, dintre care unul al Liceului Teoretic “Alexandru Ghica” (Dobrică Tedi – 9,81), doi ai Colegiului Național Pedagogic “Mircea Scarlat” (Toma Andreea Gabriela – 9,70 și Delcea Georgiana – 10), un elev al Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza” (Ogrinja Sorina Andreea – 9,80) și un elev al Liceului Teoretic “Constantin Noica” (Urucu Denis Adriel – 9,11).

 

“Este o onoare pentru mine să mă aflu aici, pentru a doua oară, de fapt, pentru că am mai fost șef de promoție și în clasa a VIII-a, și vreau să mulțumesc, pe această cale, tuturor oamenilor care m-au sprijinit pentru realizarea acestui succes, mai ales părinților mei, care au fost alături de mine necondiționat, profesorilor mei și Primăriei Alexandria pentru recunoașterea meritelor”, spune Andreea Gabriela Toma, absolventă a Colegiului Național Pedagogic “Mircea Scarlat” și admisă, recent, la Facultatea de Medicină.

Prezentă la festivitate atât în calitate de dirigintă și cadru didactic, dar și ca părinte al unui copil performant, Florentina Toma, profesor de Geografie la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat”, spune că rețeta unui asemenea succes constă în “multă muncă, sacrificiu și dorința de a fi undeva sus întotdeauna sau să-ți demonstrezi ție, în primul rând, părinților, familiei, comunității, prietenilor și tuturor că poți oricând și în orice condiții”.

“Acest premiu vine ca un bonus pentru toată munca pe care am depus-o, mai ales în această perioadă de pandemie, în care am fost sprijinită și vreau să le mulțumesc profesorilor care au fost alături de mine, dar și părinților care m-au susținut. Sunt foarte fericită că am ajuns aici și sunt mândră de tot ceea ce am realizat în acești ani de școală“, spune și Adelina Gabriela Bode, absolventa Școlii Gimnaziale “Alexandru Colfescu”. Despre planurile de viitor, Adelina, admisă la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat”, spune că își dorește să urmeze cursurile Facultății de Medicină.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.