Social

Absolvenţii de liceu susţin cea mai grea probă a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Examenul de Bacalaureat continuă miercuri, 1 iulie, cu proba obligatorie a profilului, matematică – pentru absolvenţii profilului real, sau istorie – pentru absolvenţii profilului uman. Majoritatea candidaţilor consideră această probă ca fiind cea mai grea, iar rezultatele obţinute, în special la matematică în ultimii ani, atât la examenul de Bacalaureat, cât şi la simulările acestuia, confirmă acest lucru.

În Teleorman, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, susţin această probă 2298 de candidaţi la matematică şi 873 la istorie.

Proba la alegere a profilului şi specializării, ultima în cadrul acestei sesiuni, se va desfăşura pe 3 iulie. Candidaţii au avut de ales între mai multe discipline la cea de-a treia probă scrisă, însă cei mai mulţi absolvenţi ai profilului real au ales biologia (1572), cei de la profilul uman optând în masă pentru geografie. Puţini au fost cei care s-au încumetat să susţină proba la alegere dintre disciplinele profilului la informatică, fizică-chimie, logică şi argumentare, sau alte discipline reprezentative pentru profilurile absolvite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.