Social

Absolvenţii de gimnaziu susţin proba la matematică în cadrul Evaluării Naţionale

Monica DUMITRESCU

Evaluarea Naţională continuă miercuri, 24 iunie, cu proba la matematică, ultima în cadrul acestui examen. Pentru cei mai mulţi dintre absolvenţii de gimnaziu aceasta este cea mai dificilă dintre probe, în anii anteriori aproape jumătate dintre candidaţii teleormăneni obţinând note sub cinci. Din fericire pentru ei, la Evaluarea Naţională nu se pune problema promovabilităţii şi pot accede la liceu chiar şi cei care obţin note de 1 şi 2.

În Teleorman sunt aşteptaţi să susţină această probă 2857 de absolvenţi de gimnaziu. Candidaţii trebuie să fie în sala de examen până cel târziu la ora 8.30, proba scrisă începe la ora 9.00 şi durează 2 ore. Elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă şi vor fi supravegheaţi de doi asistenţi. Mai mult decât atât, toate sălile de examen vor fi supravegheate video. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneala sau pasta de culoare albastră. În sala de examen, candidaţii nu pot avea asupra lor decât instrumentele de scris şi cartea de identitate, sau certificatul de naştere în cazul celor care nu au împlinit 14 ani. Dacă asupra candidaţilor vor fi găsite telefoane mobile, sau orice altă sursă de inspiraţie, manuale, copiuţe etc. indiferent dacă au fost sau nu folosite, candidaţii vor fi eliminaţi din examen.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba şi literatura română, desfăşurată luni, 22 iunie, a decurs în condiţii optime. Nu au fost înregistrate incidente, niciun candidat nu a fost eliminat, însă au fost înregistraţi 60 de absenţi.

Proba la matematică încheie Evaluarea Naţională din acest an. Rezultatele pentru Evaluarea Naţională 2015 vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16.00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi (26 iunie), între orele 16.00 – 20.00. Între 27 şi 29 iunie se vor rezolva contestaţiile, iar rezultatele finale se afişează pe 30 iunie 2015.

Media pe care absolvenţii de gimnaziu o obţin la Evaluarea Naţională intră în calculul medie de admitere la liceu, reprezentând 75% din cuantumul acesteia, restul de 25% reprezentând media generală obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.