Social

Absolvenții de clasa a VIII-a sunt mai interesați de pregătirea examenelor decât cei de clasa a XII-a

Interesul pentru pregătirea examenelor naționale este mult mai ridicat la elevii clasei a VIII-a decât în cazul absolvenților de clasa a XII-a. Potrivit inspectorului școlar general adjunct al ISJ Teleorman, prof. Eliza Iliescu. aproximativ 87% dintre absolvenții de clasa a VIII-a au participat la activitățile de pregătire pentru Evaluarea Națională, în timp ce în jur de 74% dintre absolvenții de clasa a XII-a s-au întors în unitățile școlare pe parcursul săptămânii trecute pentru a se pregăti pentru Examenul de Bacalaureat.

Elevii din anii terminali s-au întors la școală, începând de marţi, 2 iunie, urmând ca până pe data 12 iunie să desfășoare activități de pregătire pentru examenele naţionale – Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În perioada 2 – 12 iunie se realizează numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale, iar prezenţa la școală în această perioadă este opţională.

În această perioadă, durata activităţilor petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de 3 ore pentru elevii de liceu şi de 2 ore pentru elevii de gimnaziu.

În ceea ce privește modul în care decurg activitățile de pregătire a celor două examene, prof. Eliza Iliescu a precizat că unitățile de învățământ au fost pregătite pentru a-și primi elevii, în majoritatea cazurilor au fost ajutate financiar de primării, iar acolo unde autoritățile locale nu au alocat sumele necesare, școlile au folosit fondurile proprii; au echipamentele de protecție necesare, iar distanțarea socială este respectată. Mai mult, spune prof. Eliza Iliescu, inspectorii școlari au verificat toate unitățile de învățământ în care sunt derulate activități în această perioadă, pentru a se asigura că lucrurile sunt în ordine, iar elevii sunt în siguranță.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, sunt așteptați să susțină Evaluarea Națională aproximativ 2.700 de elevi, în timp ce alți aproximativ 2.500 vor susține Examenul de Bacalaureat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.