Economie

Abateri identificate de Camera de Conturi Teleorman la unităţile administrativ-teritoriale din judeţ – Azi – Zâmbreasca, Botoroaga şi Smârdioasa

Acţiunile de control/audit desfăşurate de Camera de Conturi Teleorman, concretizate la nivel local prin verificarea formării, administrării şi întrebuinţării resurselor financiare ale unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi administrării patrimoniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, au scos în evidenţă multiple nereguli în judeţul Teleorman. Astfel, fie că este vorba de achiziţii nejustificate, fie că sunt făcute plăţi fictive, autorităţile publice locale se întrec, se pare, în proasta gestionare a banului public.

 

Primăria Zâmbreasca a plătit lucrări care nu s-au efectuat

Potrivit auditului efectuat de Camera de Conturi Teleorman, în data de 29 noiembrie 2013, din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale alocate comunei Zâmbreasca pentru achitarea plăţilor restante înregistrate, au fost plătite fără bază legală contravaloarea unor lucrări neexecutate de S.C. TELDRUM S.A. Alexandria la obiectivul de investiţii „Sistem de alimentare cu apă potabilă a comunei Zâmbreasca”, realizat în baza Acordului Contractual nr. 760/02.07.2009, prejudiciindu-se astfel bugetul local al entităţii auditate cu suma de 298.666 lei.

Totodată, în data de 29 noiembrie 2013, din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale alocate comunei Zâmbreasca pentru achitarea plăţilor restante înregistrate, au fost plăite fără bază legală contravaloarea unor lucrări neexecutate de S.C. TELDRUM S.A. Alexandria la obiectivul de investiţii „Modernizare drum comunal DC 50 Beuca-Zâmbreasca, km 6+465- km 8+565, comuna Zâmbreasca, judeţul Teleorman”, realizat în baza Contractului nr. 690/25.05.2011, în suma de 92.971 lei.

 

La Primăria Botoroaga, primarul a făcut gaură în bugetul local pentru a-şi plăti consilierii personali

Potrivit auditului efectuat de Camera de Conturi Teleorman, din bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale Botoroaga au fost plătite unui număr de doi salariaţi ai Primăriei Comunei Botoroaga, respectiv Mocanu Vasile Ion, consilier personal al primarului, începând cu 01.08.2012, până la data de 17.06.2013, şi lui Mihai S. Marian, consilier personal al primarului, începând cu data de 15.08.2013, până la data efectuării misiunii de audit, ambii având calitatea de personal contractual, drepturi salariale mai mari decât cele prevăzute de legislaţia aplicabilă în domeniul salarizării, a căror valoare a fost estimată de auditorii publici externi la suma totală de 19.083 lei.

 

Primăria Smârdioasa a achiziţionat, din bani de la bugetul local, băuturi alcoolice şi ţigări

În ce priveşte unitatea administrativ-teritorială Smârdioasa, auditul Camerei de Conturi Teleorman a scos în evidenţă faptul că, în anul 2013, Primăria Comunei Smârdioasa a angajat, lichidat, ordonanţat şi plătit din bugetul local achiziţia unor produse, în valoare de 16.077 lei, precum băuturi răcoritoare, apă minerală, ţigări, cafea şi diverse băuturi alcoolice, fără ca aceste achiziţii să fie în legătură cu scopul şi obiectivul de activitate al entităţii în care, potrivit dispoziţiilor legale în materie, unităţile administrativ-teritoriale nu pot efectua cheltuieli şi acţiuni de protocol. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.