Eveniment

A sunat ultimul clopoţel pentru elevii din clasele a XII-a de la liceele “Al. I. Cuza” şi “Mircea Scarlat”

IMG_3525Monica DUMITRESCU

Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” şi Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria au organizat miecuri, 28 mai, festivităţile de absolvire pentru promoţia 2014. Pentru absolvenţii din acest an de la cele două unităţi de învăţământ clopoţelul a sunat miercuri pentru ultima dată. Şi-au luat rămas bun de la profesorii care le-au îndrumat paşii timp de patru ani, au răspuns “prezent” pentru ultima dată atunci când profesorii diriginţi au strigat catalogul şi au părăsit băncile şcolii păşind cu speranţă, cu emoţie, cu bucurie, dar şi cu tristeţe spre o altă etapă a vieţii. Fiecare unitate de învăţământ a dorit ca acestă zi să fie una deosebită de care absolvenţii să-şi aducă cu plăcere aminte. Elevii din clasele a XI-a de la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” au pregătit, conform tradiţiei acestei unităţi de învăţământ, mai multe surprize colegilor lor care au au absolvit liceul. Apoi, îmbrăcaţi în robe, cu tocă şi eşarfe colorate purtând însemnele liceului, absolvenţii au mărşăluit cu surle şi trâmbiţe până la Casa de Cultură unde s-a desfăşurat festivitatea de premiere a celor care au obţinut rezultate bune la învăţătură, la concursuri sau olimpiade şcolare.

Festivitatea absolvenţilor de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” a început, de asemenea, în sălile de clase unde profesorii diriginţi au strigat pentru ultima dată catalogul. Marşul asolvenţilor a avut însă un traseu mai lung, în drumul lor aceştia oprindu-se şi la Catedrala “Sf. Alexandru” unde părintele Popa Gheorghe le-a dat câteva sfaturi de urmat în viaţă, i-a binecuvântat şi i-a miruit. Punctul final a fost şi pentru aceştia Casa de Cultură din Alexandria unde s-a desfăşurat festivitatea de premiere.

La sfârşit, şi unii, şi alţii au aruncat, conform noilor tradiţii, tocile cât mai sus, s-au îmbrăţişat şi s-au fotografiat cu colegii, profesorii, părinţii.

Oficial, pentru elevii din clasele a XII-a cursurile se vor încheia vineri, 30 mai, însă aceştia şi-au luat deja rămas bun de la şcoală. Până se vor putea bucura pe deplin de vacanţă, va mai trece însă o vreme. Examenul de Bacalaureat, probă de foc pentru cei mai mulţi dintre ei, bate la uşă. Abia după prima săptămână a lunii iulie vor putea respira uşuraţi, când vor fi afişate rezultatele. Nu pentru mult timp însă, pentru cei mai mulţi dintre ei urmând cursa admiterii în învăţământul superior. Abia după acest moment se vor putea bucura pe deplin de vacanţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.