Eveniment

A început simularea examenului de Bacalaureat 2015

Monica DUMITRESCU

Aproximativ 88% din numărul elevilor din clasa a XI-a şi 89% din cel al elevilor de clasa a XII-a din Teleorman au participat luni, 2 martie, la proba de Limba şi literatura română în cadrul simulării bacalaureatului 2015. Potrivit datelor centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, la clasa a XI-a din totalul de 2552 elevi înscrişi au participat la prima probă a simulării bacalaureatului 2248, înregistrându-se 304 absenţi. La clasa a XII-a prezenţa a fost asemănătoare, din totalul de 3183 de elevi înscrişi, participând 2836 de elevi (347 absenţi). Pentru fiecare clasă au fost trei tipuri de subiecte: pentru profil real, uman sau filieră vocaţională-pedagogic.

Elevii care au susţinut simularea la limba şi literatura română au caracterizat subiectele ca fiind comparabile cu cele din anii anteriori, având un grad de dificultate mediu. Simularea Bacalaureatului 2015 continuă miercuri, 4 martie, cu proba obligatorie a profilului, probă ce va fi susţinută atât de elevii din clasa a XII-a cât şi de cei din clasa a XI-a. Ultima probă, cea la o disciplină la alegere se va desfăşura pe data de 6 martie şi va fi susţinută doar de elevii din clasa a XII-a. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie. Notele obţinute la simulare nu se vor trece în catalog, rezultatele urmând să fie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La simularea examenului de bacalaureat de anul trecut, în Teleorman rezultatele au fost dezastruoase. Acest lucru s-a văzut şi la examenul de Bacalaureat 2014 când Teleormanul a ocupat locul al treilea din coada ierarhiei naţionale cu un procent de promovabilitate la Bacalaureat de doar 45,27%, cu peste 15 procente sub media naţională. Partea bună este că anul trecut promovabilitatea la Bacalaureat în Teleorman a crescut cu aproximativ 9 procente în comparaţie cu anul 2013.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.