Social

A fost suspendată carantina și izolarea la domiciliu/ La nivelul județului, peste 1.100 de persoane erau, vineri, în izolare

Prefecturile din toată țara au primit, vineri, o informare, prin care autoritățile erau anunțate că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Un alt efect al deciziei Curții Constituționale este că primii pacienți cu Covid-19 s-au externat la cerere din spital.

La nivelul județului Teleorman, erau monitorizate, vineri, 3 iulie, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, 1.145 persoane aflate în izolare la domiciliu și alte două persoane aflate în carantină instituționalizată. Toate acestea nu mai sunt nevoite să stea în centrele special amenajate la nivelul județului și nici în izolare la domiciliu. Cu toate acestea, autoritățile atrag atenția că toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în ţară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2, riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (infracţiuni contra sănătătii publice – zădărnicirea combaterii bolilor) şi să să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, însă, un nou proiect de lege care va fi adoptat în ședință de guvern la începutul acestei săptămâni, iar între timp face apel la populație să respecte recomandările pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.