Social

A fost stabilită reţeaua şcolară în municipiul Alexandria pentru anul şcolar viitor

Monica DUMITRESCU

Cu 13 voturi pentru şi 6 abţineri, proiectul de Hotărâre privind stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar din Alexandria pentru anul şcolar 2015-2016 a fost adoptat joi, 8 ianuarie, în şedinţa extraordinară a Consiliului local al municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit documentului aprobat, reţeaua şcolară din municipiul reşedinţă de judeţ va suferi câteva modificări comparativ cu anul şcolar în curs. Astfel, începând cu anul şcolar viitor Grădiniţa cu program normal nr. 1 nu va mai fi arondată la Grădiniţa cu program prelungit nr. 4, ci va fi arondată, cu spaţiile aferente, la Şcoala Gimnazială “Alexandru Colfescu”, Grădiniţele cu program normal nr. 2 şi nr. 11 nu vor mai fi arondate la Grădiniţa cu program prelungit nr. 8, ci vor fi arondate la Şcoala Gimnazială nr. 6, iar Grădiniţa cu program normal nr. 3, care era arondată la Şcoala Gimnazială nr. 6, va fi arondată la Grădiniţa cu program prelungit nr. 8. De asemenea, la reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Alexandria pentru anul şcolar 2014-2015 se vor adăuga şi unităţile de învăţămât cu activităţi extraşcolare şi cluburile sportive şcolare a căror listă a fost transmisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Telorman, precum şi o unitate de învăţământ particular, respectiv Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila”, la solicitarea conducerii acestei unităţi de învăţământ.

În expunerea de motive a proiectului de Hotărâre se arată că modificările propuse s-au făcut pentru eliminarea condiţiilor insalubre ale spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea unele grădiniţe şi eficientizarea folosirii spaţiilor care oferă condiţii corespunzătoare, din alte unităţi de învăţământ, precum şi pentru echilibrarea efectivelor de elevi sau preşcolari impuse de legislaţia în vigoare pentru menţinerea personalităţii juridice la aceleaşi unităţi de învăţământ. Cei 6 consilieri ai PNL s-au abţinut la votul acestui proiect. Nemulţumirea acestora a fost legată de faptul, că deşi nu este specificat clar în proiect că arondarea Grădiniţelor nr. 2 şi nr. 11 la Şcoala Gimnazială nr. 6 presupune mutarea efectivă a activităţii celor două grădiniţe în spaţiul excedentar al respectivei unităţi de învăţământ gimnazial, acest lucru este pe cale să se realizeze. Asupra acestui aspect a atras atenţia consilierul PNL Iuliana Stancu spunând că atât cadrele didactice, cât şi unii părinţi se opun mutării.

Primarul Victor Drăguşin a recunoscut că au fost astfel de discuţii, însă deocamdată nu s-a luat o hotărâre. Hotărârea definitivă va fi luată în funcţiie de rezultatele unor expertize care vor fi realizate la clădirile în care funcţionează mai multe grădiniţe, privind rezistenţa la seism. “Este vorba de clădirile în care funcţionează grădiniţele nr. 11, nr. 2 şi nr. 3. Sunt clădiri foarte vechi care ar putea pune în pericol siguranţa copiilor. Voi comanda nişte expertize privin rezistenţa acestora la cutremur şi în funcţie de rezultatele acestora vom lua decizia. Dacă este nevoie de intervenţii care se vor întinde pe o perioadă mai lungă de timp fără doar şi poate vom muta copiii în spaţii sigure. Eu cred că şi cadrele didactice şi părinţii vor fi de acord cu acest lucru”, a spus primarul Victor Drăguşin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.