Social

A fost publicată lista finală a beneficiarilor bursei “Bani de liceu” – 2747 liceeni din Teleorman primesc în acest an şcolar ajutor de la stat pentru studii

salariuMinisterul Educaţiei a publicat lista finală cu beneficiarii sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, după soluţionarea contestaţiilor. Potrivit documentului, numărul final al elevilor teleormăneni care beneficiază în acest an şcolar de ajutorul acordat de stat este de 2747, la contestaţii un singur elev având câştig de cauză.

La nivel naţional în urma centralizării contestaţiilor admise, primite de la inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Municipiului Bucureşti, a rezultat un număr total de 64 contestaţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de sprijinul financiar “Bani de liceu”, având un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei şi 12 eliminări din lista de beneficiari în urma reevaluării dosarelor, astfel numărul final de beneficiari , în anul şcolar 2013-2014, este de 98.602.

Bursa lunară este în valoare de 180 lei şi se acordă pe perioada cursurilor liceale, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, elevilor care au făcut dovada că provin din familii al căror venit pe membru nu depăşeşte 150 de lei. Beneficiarii pot pierde însă bursa lunară dacă acumuleză mai mult de 20 de absenţe nemotivate. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.