Social

A fost publicată harta cu scenariile pentru reînceperea școlii/ Nouă localități din județ în scenariul galben

Ministerul Sănătății a publicat, luni, harta cu scenariile privind organizarea activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru începerea școlii din 14 septembrie. În baza acestei analize epidemiologice, dar și în funcție de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, școlile vor decide în care din cele trei scenarii vor propune să se desfășoare orele de curs.

Ulterior, comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. În scenariul roșu sunt încadrate localitățile cu o rată de incidență de peste 3, în timp ce galben este pentru o rată între 1 și 3, verde fiind restul localităților unde există mai puțin de 1 caz raportat la mia de locuitori. Analiza este efectuată cu cazurile confirmate până în data de 6 septembrie, situația privind scenariile nu este definitivă și urmează să fie actualizată în fiecare săptămână.

La nivelul județului Teleorman, conform datelor făcute publice de Ministerul Sănătății, nouă localități cu o rată de incidență între 1 și 3 sunt încadrate în scnerariul galben, respectiv: Blejești, Didești, Frumoasa, Nanov, Poroschia, Purani, Ștorobăneasa, Tătărăștii de Sus și Vitănești, restul localităților fiind încadrate în scenariul verde.

Scenariul I prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul II prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul III prevede participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.

Analiza situației epidemiologice care cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 06.09.2020) realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică este prezentată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro, secțiunea Analiza epidemiologică pe județe pentru începerea anului școlar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.