Eveniment

A fost inaugurată o secţie modernă de pediatrie la Spitalul Videle

IMG_4686Monica DUMITRESCU

În prezenţa prefectului judeţului, Daniela Carmen Dan, a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, miercuri, 11 februarie, la Videle a fost inaugurată o secţie de pediatrie modernă în cadrul spitalului orăşenesc. Investiţia, cu o valoare totală de 230.000 lei, a fost realizată în proporţie de 75% cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, diferenţa de 25% provenind din bugetul local. Acestei sume s-au adăugat şi 70.000 lei din sponsorizări ale societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe raza oraşului.

Noua secţie de pediatrie are 8 saloane şi 40 de paturi, condiţii şi aparatură modernă şi va asigura actul medical pentru pacienţii din oraşul Videle, dar şi din comunele învecinate, practic pentru toată zona de nord a judeţului.

Amfitrionul evenimentului a fost primarul oraşului Videle, Nicolae Bădănoiu, cel căruia, practic, i se datorează realizarea acestei moderne secţii de pediatrie. Acesta a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit în demersul său, care au contribuit la realizarea şi darea în folosinţă a secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc Videle.

“De la preluarea mandatului de primar, învăţământul şi sănătatea sunt priorităţile mele, şi chiar dacă bugetul oraşului pentru dezvoltare a fost mai mic decât mi-aş fi dorit, cele mai multe fonduri au fost direcţionate către aceste domenii. Sunt norocos că am întâlnit oameni cu suflet, oameni care ne-au sprijinit, de la prefectul judeţului, Dan Carmen Daniela, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, directorul DSP Mioara Comana, până la agenţii economici. Practic, nu am găsit nicio uşă închisă. Un sprijin deosebit l-am găsit la Ministerul Dezvoltării Regionale condus de un teleormănean, Liviu Dragnea”, a declarat primarul Bădănoiu.

“Inaugurarea de la Videle este foarte importantă. Această investiţie reprezintă un pas care se adaugă la ceilalţi paşi pe care noi autorităţile locale îi facem pentru a îmbunătăţi şi a întări sistemul de sănătate din teleorman, care pentru noi reprezintă o prioritate extremă. Eu sunt convins, plecând de la profesionalismul medicilor, asistenţilor, tuturor celor care lucrează în acest spital, coroborând cu noile dotări, că actul medical, începând de azi, va fi unul mai bun”, a spus preşedintele CJT, Adrian Gâdea. Acesta i-a asigurat pe primarul oraşului Videle şi personalul medical al spitalului şi pe viitor de tot sprijinul instituţiei pe care o reprezintă.

“Spitalul orăşenesc Videle este unul din puţinele spitale cu care orice oraş se poate mândri. Este un spital dotat, un spital modern, cu o gamă largă de servicii medicale şi iată că, în sfârşit are o secţie de pediatrie exact aşa cum trebuie să fie secţiile de pediatrie”, a spus la rândul său, prefectul Daniela Carmen Dan. Aceasta a mai precizat că lucrările au fost finalizate în decembrie 2014, respectând termenul stabilit, însă inaugurarea nu s-a făcut decât după obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor şi după montarea instalaţiei de oxigen.

IMG_4689IMG_4710IMG_4694IMG_4702

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.