Social

A fost aprobat cuantumul burselor în semestrul II pentru elevii din Alexandria

Monica DUMITRESCU

Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat săptămâna trecută cuantumul burselor ce vor fi acordate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat aferente semestrului al doilea din acest an şcolar.

Potrivit documentului aprobat, bursele de performanţă care se vor acorda elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene, care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei, pentru cei care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi pentru cei care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico ştiinţific, a rămas acelaşi comparativ cu semestrul trecut, respectiv 100 lei.

Situaţia nu se schimbă nici pentru bursele de merit acordate tuturor elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene cu media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în primul semestru, elevii din această categorie urmând să primească 70 de lei. Bursele de studiu în valoare de 50 lei se vor acorda elevilor proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, cu condiţia să fi avut media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior, iar bursele de ajutor social în valoare de 40 lei se vor acorda la cerere unor copii din categoriile defavorizate (orfani, bolnavi etc.). Bursele se acordă pentru fiecare lună din semestrul al II-lea.

În primul semestru al acestui an şcolar numărul total al burselor acordate elevilor alexăndreni a fost de doar 1724, cu câteva sute mai mic comparativ cu anul şcolar trecut.

Au fost acordate 789 de burse elevilor din şcolile gimnaziale şi 935 liceenilor. În gimnaziu au fost acordate doar 3 burse de performanţă, una la Şcoala “Ştefan cel Mare” şi două la Şcoala Gimnazială nr. 5, în timp ce din licee au fost nominalizaţi pentru bursele de performanţă 63 de elevi, cei mai mulţi de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” (36) şi Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” (12). În rândul şcolilor gimnaziale, campioană la bursele de merit a fost Şcoala “Mihai Viteazul” cu 84 de astfel de burse, pe locul al doilea clasându-se Şcoala “Ştefan cel Mare” cu 65 de burse de merit.

Pentru clasele IX-XII, la Liceul “Al. I. Cuza” au fost acordate cele mai multe burse de merit, respectiv 242 de burse, fiind urmat de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” cu 230 de burse de merit. La polul opus s-a aflat Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” unde au fost acordate doar 24 de burse de merit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.