Eveniment

A folosit timp de zece ani un proiectil exploziv pe post de… “nicovală”

proiectilLuni, 09.12.2013, la ora 08.14, Constantin V., în vârstă de 82 de ani, din comuna Poroschia, a solicitat pe numărul unic de urgență 112 intervenția echipei pirotehnice a I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman pentru ridicarea unei grenade.

Cei doi pirotehnicieni, plt. Nicolaie Adrian și plt. adj. șef Popa Florin, sosiți la fața locului în cel mai scurt timp posibil, au constatat că era vorba de o grenadă defensivă funcțională, aceasta fiind descoperită de persoana mai sus menționată în timp ce efectua lucrări agricole în propria gospodărie.

Surpriza mare pentru cei doi pirotehnicieni a fost atunci când, în timp ce efectuau manevrele de ridicare a grenadei defensive, au observat în curtea lui C.V. un proiectil exploziv, calibrul 100 mm, ce era folosit pe post de nicovală. La o cercetare amănunțită, aceștia au constatat că proiectilul avea în continuare încărcătura de trotil, fiind un real pericol pentru cei din jur.

Proprietarul a menționat celor doi subofițeri că a folosit acest proiectil pe post de nicovală timp de mai bine de 10 ani, fără să i se fi întâmplat nimic, fapt pentru care considera că acesta nu prezenta nici un pericol.

Misiunea de cercetare, identificare, ridicare, transportare și depozitare în vederea distrugerii ulterioare a celor două elemente de muniție neexplodate a fost executată fără pagube materiale sau victime omenești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.