Social

A demarat programul de instruire a primarilor din Teleorman pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

Monica DUMITRESCU

Instituţia Prefectului Teleorman a demarat săptămâna aceasta seria întâlnirilor zonale cu primarii din municipiile şi comunele teleormănene în cadrul Planului anual de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în anul 2015. O primă întâlnire s-a desfăşurat luni, 21 aprilie, la Roşiorii de Vede, cu primarii localităţilor din zonă, în calitate de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

La întâlnirea cu primarii din zona Roşiorii de Vede au fost prezenţi: prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A.D Ghica”, col. Liviu Sorinel Sandu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, ing. Ion Barbu şi şeeful Serviciului Managementul Activelor şi Dezvoltare Alexandria din cadrul CEZ Distribuţie, Petrică Bîrleanu.

“Au fost prezentate şi discutate modalităţile de comunicare ale Comitetelor Locale cu ISU Teleorman şi modul de lucru în cazul apariţiei situaţiilor de urgenţă. A fost subliniată importanţa participării primarilor la cursurile de instruire organizate în fiecare an, anul acesta nemaifiind necesară deplasarea în afara judeţului pentru participare, cursul fiind organizat în cadrul ISU “A.D. Ghica” Teleorman. Inspectorul şef, Col. Sandu a ţinut să clarifice şi câteva aspecte care ţin de aria de competenţă a comitetelor locale, acestea fiind prima structură care trebuie să reacţioneze într-o situaţie de urgenţă la nivel local şi, bineînţeles, să raporteze evenimentele în cel mai scurt timp conform procedurilor stabilite”, a spus prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan.

Directorul Societăţii de Gospodărire a Apelor a prezentat modul de gestionare a barajelor de acumulare, în special în situaţia în care sunt emise avertizări de inundaţii sau fenomene meteorologice periculoase. Acesta le-a transmis deţinătorilor, cu orice titlu, de baraje şi alte construcţii hidrotehnice faptul că sunt obligaţi să le întreţină, să le repare, să le exploateze corespunzător, să instaleze sisteme de avertizare/alarmare a populaţiei în caz de pericol şi să organizeze activitatea de supraveghere. Primarilor li s-a cerut şi executarea lucrărilor de decolmatare a canalelor şi de desecare a albiilor râurilor interioare.

Reprezentantul CEZ Distribuţie, a avut o intervenţie în care a transmis preşedinţilor CLSU, un plan de măsuri în vederea stabilirii şi prioritizării acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unor evenimente meteorologice cu impact asupra reţelelor electrice.

Astfel de întâlniri vor continua zilele următoare şi în celelalte zone ale judeţului, miercuri, de la ora 14.00 fiind programată întâlnirea cu primarii localităţilor din zona Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.