Eveniment

A început Campania de vaccinare antigripală în Teleorman/ Peste 13.400 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județ

Campania de vaccinare antigripală pentru grupele de risc din rândul populaţiei a început în Teleorman, la cabinetele medicilor de familie, o primă tranşă de peste 13.400 de doze de vaccin fiind repartizată judeţului, informează Direcţia de Sănătate Publică. Este vorba despre vaccinul antigripal Influvac tetravalent, asigurat gratuit de Ministerul Sănătății, iar pentru judeţul Teleorman au fost aprobate în jur de 37.800 de doze, ceea ce reprezintă aproximativ 70% din cantitatea solicitată.

“A fost recepționată prima tranșă de 13.460 doze vaccin antigripal tetravalent Influvac, din care 1.230 doze vaccin sunt destinate strict vaccinării personalului medical din spitale și alte instituții sanitare/ medico-sociale și 12.230 doze vaccin pentru populația din grupele de risc stabilite de Ministerul Sănătății în fiecare an”, se arată în comunicatul de presă al DSP Teleorman.

Potrivit sursei citate, medicii de familie se aprovizionează cu vaccin conform estimării necesarului, de la sediul Direcției de Sănătate Publică din Alexandria.

Prevenirea gripei sezoniere prin vaccinare este foarte importantă pentru pacienții cu boli cronice, copii, gravide și personalul medico-sanitar/de îngrijire din toate instituțiile sanitare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.