Social

98,99% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în prima etapă, au fost admise

eleviMonica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat datele finale înregistrate în prima etapă rezervată înscrierii copiilor în clasa pregătitoare (23 februarie – 13 martie). Conform acestora, 98,99% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise.

Mai exact, din totalul celor 170.996 de cereri depuse, au fost admise 169.275. Dintre acestea, 144.507 sunt cereri pentru unitatea de circumscripţie, iar 24.768 pentru altă unitate de învăţământ decât cea arondată.

În ceea ce priveşte solicitările din această categorie, 23.829 au fost admise, iar 939 au fost redirecţionate spre şcoala de circumscripţie, în condiţiile în care nu existau locuri suficiente la şcoala dorită, dar exista bifată opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie. 1.721 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala arondată iniţial.

Acest tip de cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie. Vineri, 10 aprilie vor fi afişate rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după încheierea celei de-a doua etape.

În Teleorman în prima etapă au fost depuse 2454 de cereri. Cu excepţia a 15 cereri de înscriere în clasa pregătitoare la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Alexandria, unde numărul solicitărilor a depăşit cu mult numărul locurilor disponibile, toate cererile au fost admise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.