98 de teleormăneni beneficiază de pensie de serviciu; 55 sunt foşti judecători sau procurori

Potrivit legislaţiei în vigoare, o serie de categorii profesionale beneficiază de pensii de serviciu, printre acestea numărându-se pensiile de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, pensiile de servicu pentru personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și pentru personalul care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, pensiile de serviciu pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, pensiile de serviciu pentru personalul Curții de Conturi, pensia de serviciu cuvenite funcționarilor publici parlamentari, precum şi pensia de serviciu acordata membrilor Corpului diplomatic și consular al României.

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Teleorman, la nivelul judeţului, la finalul lunii octombrie, în evidenţele instituţiei erau înregistrați 98 beneficiari de pensii de serviciu.

Totodată, conform sursei citate, instituția are evidență doar pensii de serviciu pentru procurori și judecători, personal auxiliar al instanțelor judecătorești și al parchetelor, foști parlamentari şi personal al Curţii de Conturi.

Dintre acestea, cele mai multe pensii, respectiv 55, sunt ale foştilor procurori și judecători, în timp ce 32 de pensii de serviciu revin personalului auxiliar al instanțelor judecătorești și al parchetelor. Totodată, un fost parlamentar de Teleorman încasează pensie de serviciu, în timp ce alte 10 revin personalului Curţii de Conturi. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code