Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

926 de elevi din Teleorman vor beneficia de bursa “Bani de liceu”

Lista beneficiarilor programului naţional “Bani de liceu” pentru anul şcolar 2017-2018 numără, la nivelul judeţului Teleorman, 926 de elevi, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Comparativ cu anul şcolar trecut, când 1.241 de elevi din unităţile şcolare din judeţ au beneficiat de “banii de liceu”, anul acesta lista cuprinde cu peste 300 de elevi mai puţin.

Lista beneficiarilor a fost publicată de Ministerul Educaţiei luni, 30 octombrie, iar în perioada 28 octombrie-2 noiembrie pot fi depuse contestaţii, care urmează să fie soluţionate până pe 6 noiembrie.

Sprijinul financiar în valoare de 180 de lei se acordă lunar, elevilor din clasele IX-XII, care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie este de maximum 150 de lei. Programul “Bani de liceu” este derulat de Ministerul Educaţiei şi se acordă elevilor pe toată durata cursurilor (cei din clasa a XII-a beneficiază de bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat), suportul financiar fiind condiţionat de prezenţa la şcoală (ajutorul  financiar se pierde dacă elevul acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code