Social

92 de unităţi de învăţământ din Teleorman nu au până la această dată autorizaţie sanitară de funcţionare

Cinci unităţi de învăţământ cu personalitate juridică exclusiv din mediul rural (Bujoreni, Ciuperceni, Merenii de Jos, Gîrdeşti, Tătărăştii de Jos), la care se adaugă şi structurile din subordinea acestora, îşi vor deschide porţile în noul an şcolar fără autorizaţie sanitară de funcţionare. În total, numărul localurilor în care funcţionează şcoli şi grădiniţe aflate în această situaţie ajunge la 41 de unităţi. Principalele cauze pentru care aceste unităţi şcolare nu pot fi autorizate sunt lipsa apei curente şi a canalizării. În situaţie similară, fără şanse de obţinere a autorizaţiei sanitare în acest an şcolar, se află şi Clubul Şcolar Sportiv din Roşiorii de Vede.

Alte 50 de unităţi de învăţământ din Teleorman, dintre care opt cu personalitate juridică, nu au până la această dată autorizaţie sanitară de funcţionare, însă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, sunt în curs de autorizare. Printre acestea se numără Liceul Tehnologic Măgura şi grădiniţele cu program normal nr. 3 şi nr. 6 din Videle, restul fiind şcoli generale şi grădiniţe din mediul rural.

În anul şcolar 2013-2014 numărul total al unităţilor de învăţământ în Teleorman este 389 (156 şcoli cu personalitate juridică şi 233 structuri). În acestea vor învăţa aproximativ 47500 de elevi.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că, deşi aproximativ 10% din unităţile de învăţământ nu vor putea obţine autorizaţie sanitară de funcţionare, procentul elevilor care vor învăţa în condiţii improprii este mult mai mic, toate cele 41 de unităţi şcolare fără şanse de autorizare sanitară cumulând un număr mic de elevi.

Controalele organizate de Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean în vederea verificării stadiului pregătirii unităţilor şcolare pentru începerea în bune condiţii a anului şcolar 2013-2014 continuă până joi, 12 septembrie, inclusiv. O situaţie clară a unităţilor care vor începe anul şcolar fără autorizaţie sanitară va fi dată publicităţii abia după încheierea acestui control. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.