Eveniment

9 persoane, angajate ISU, învinuite după percheziţiile de miercuri

DSCF1036Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au efectuat miercuri, 17 septembrie, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei de un grup format din mai multe persoane cu grade de ofiţer şi subofiţer, la sediul ISU Teleorman, la societăţi comerciale şi la Comisariatul Militar.

În urma descinderilor s-au ridicat zeci de saci cu documete şi au fost învinuite 9 persoane, 5 ofiţeri şi 4 subofiţeri, de posibile fapte de corupţie şi abuzuri în serviciu. Persoanele învinuite au fost conduse la Bucureşti şi audiate de DNA secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari. De asemenea, au fost percheziţionate 3 societăţi comerciale al căror obiect de activitate avea legătură cu controalele efectuate de ISU pe situaţii de urgenţă şi autorizaţii de funcţionare. De menţionat că nici una dintre persoanele învinuite nu a fost pusă sub acuzare şi nici reţinută, cu condiţiia de a se prezenta la DNA ori de câte ori este nevoie. Cercetările continuă.

În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.