Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

87 de primării din judeţ au încheiat contracte în cadrul Programului naţional de cadastru şi carte funciară, 4 dintre acestea au fost reziliate

De la începutul anului 2017, s-au încheiat 88 contracte de finanţare între Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Teleorman şi 87 unităţi administrativ teritoriale din judeţ, dintr-un număr total de 88 de unităţi administrativ teritoriale eligibile pe această formă de finanţare; UAT Izvoarele a încheiat 2 contracte de finanţare, iar UAT Islaz nu a încheiat contract de finanţare, potrivit reprezentanţilor OCPI.

Pe de altă parte, conform sursei citate, din totalul de 88 contracte de finanţare încheiate, patru au fost reziliate, respectiv cele cu Nanov, Cosmeşti, Trivalea Moşteni şi Zâmbreasca, ca urmare a nerespectării de către UAT-uri a procedurilor de achiziţie ori a obligaţiilor din contracte.

Pentru contractele încheiate în anul 2017, fiecare unitate administrativ teritorială din judeţ a putut beneficia de finanţare în limita sumei de 150.000 ron/UAT, buget multianual, valabil până în anul 2019.

De asemenea, fiecare unitate administrativ teritorială a putut încheia contractele de prestări servicii cu prestatori persoane fizice sau juridice autorizate (contract de achiziţie publică) în termen de 45 zile de la data încheierii contractului de finanţare dintre OCPI Teleorman şi unitatea administrativ teritorială în cauză.

Valoarea sumelor ce vor fi achitate de OCPI Teleorman, aferente contractelor de finanţare, se ridică la suma de 9.436.495,94 lei, pentru o suprafaţă de 140.743 ha, care cuprinde 157.253 imobile, mai informează reprezentanţii instituţiei.

Totodată, unităţile administrativ-teritoriale care finalizează în cursul anului 2017 sau în prima parte a anului 2018 lucrările de înregistrare sistematică iniţiate, având ca obiect sectoarele cadastrale, pot beneficia în a doua parte a anului 2018 de o nouă finanţare, în cuantum de 150.000 lei /UAT.

Suprafaţa de teren pentru care s-au derulat sau se derulează în prezent lucrări de înregistrare sistematică în judeţul Teleorman este de 204.025 ha dintr-un total de circa 579 000 ha, ceea ce reprezintă în jur de 35% din suprafaţă.

Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 s-a aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/2015 şi este gestionat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code