85% din bugetul CAS Teleorman merge către cheltuielile cu materiale şi prestări de servicii cu caracter medical

Bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Teleorman pentru acest an este de aproximativ 246,6 milioane lei, potrivit informării privind bugetul alocat CAS Teleorman pentru anul 2018.

Cea mai mare pondere în bugetul aprobat, respectiv 84,5%, o au cheltuielile cu materiale şi prestări de servicii cu caracter medical, a precizat Marius Nica, președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, în cadrul celei mai recente şedinţe a Colegiului Prefectural de joi, 27 aprilie.

Conform sursei citate, în cadrul acestora, ponderea cea mai mare este deţinută de serviciile medicale în unităţi sanitare cu paturi, în jur de 41%, urmată de medicamente cu şi fără contribuţie personală, medicamente boli cronice şi materiale sanitare, circa 29% şi de asistenţă medicală primară, care reprezinta 15%.

Pe de altă parte, a mai precizat preşedintele-director al CAS Teleorman, cheltuielile de administrare şi funcţionare reprezintă 2,14% din bugetul total aprobat şi, raportat la consumul de medicamente şi servicii medicale din anul trecut, bugetul aprobat pentru acest an nu acoperă în totalitate consumul anual. Cu toate acestea, la fel ca în anii trecuţi, se aşteaptă pe parcursul anului rectificări bugetare care să acopere necesarul. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code