Economie

840 de euro pe hectar, subvenţia plătită în acest an pentru cultura de sfeclă

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) au anunţat că subvenţia plătită în acest an pentru cultura de sfeclă va fi de 840 de euro pe hectar.

Pentru a primi o sumă mai mare de bani, fermierii trebuie să ataşeze odată cu cererea de subvenţie şi un contract valabil cu una dintre fabricile de prelucrare a sfeclei de zahăr, conform Ordinului 619/2014.

O altă condiţie impusă cultivatorilor de sfeclă de zahăr este ca aceştia să facă dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 de kg/ha, pe bază de factură fiscală pentru persoanele juridice şi pe bază de adeverinţă eliberată de la fabrica de zahăr, în cazul persoanelor fizice.

“Pentru cultura înfiinţată începând cu anul de cerere 2016, trebuie să facă dovadă că utilizează sămânţa certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002. Documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau Buletinul de analiza oficială, cu menţiunea “sămânţa admisă pentru însămânţare”, sau Buletinul de analiza oficială cu menţiunea “Necesar propriu” şi “Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţara terţa care are echivalenţa conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate sau adeverinţă eliberată de fabrică de zahăr cu care fermierul a încheiat contractul de producere a sfeclei de zahăr se prezintă la APIA până la data de 31 ianuarie a anului următor anului de cerere curent”, se arată în actul normativ privind subvenţia pentru culturile de sfeclă de zahăr. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.