Politic

82 de inițiative legislative și peste 100 de luări de cuvânt în plen pentru deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, în patru ani de mandat

Deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț și-a preluat mandatul de deputat în februarie 2017, odată cu plecarea lui Adrian Gâdea la Ministerul Dezvoltării. Social-democrata este secretar al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială și membră a patru grupuri de prietenie, respectiv cu Ungaria și cu Irlanda, secretar al grupului de prietenie cu Bahrein și președinte al grupului de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg.

În camera inferioară a Parlamentului, deputatul PSD Violeta Răduț a luat cuvântul de 107 de ori, în 55 de ședințe, a susținut 82 de inițiative legislative, din care 32 sunt în prezent legi promulgate, și a semnat șapte moțiuni. De asemenea, deputatul PSD de Teleorman și-a trecut în cont și cinci întrebări, adresate miniștrilor Guvernului Orban, pe teme ca Desfiinţarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii, Impactul eliminării impozitului pe venit pentru anumite categorii de salariați ori Impactul deducerilor persoanelor prevăzute de Codul Fiscal.

Printre proiectele de lege de importanță majoră pentru cetățeni, susținute de deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, se regăsesc proiectul pentru modificarea legii privind drepturile pacientului (potrivit căruia partenerii necăsătoriți vor putea fi reprezentanți legali atunci când vine vorba de actul medical), proiectul de lege ce prevede acordarea de servicii medicale gratuite persoanelor fără acte de identitate, propunerea legislativă privind registrul automatizat naţional cu privire la autorii contravenţiilor şi infracţiunilor sexuale, de hărţuire, sau asupra minorilor (prevede înființarea unui registru național al faptelor de natură sexuală și înscrierea în acest registru a datelor tuturor celor care au comis contravenții sau infracțiuni sexuale). De asemenea, printre inițiativele susținute de deputatul Violeta Răduț se regăsesc și iniţiativa legislativă pentru stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale, precum și propunerea legislativă care prevede interzicerea plasamentului în instituţii pentru copiii cu vârsta sub 7 ani.

Totodată, Violeta Răduț se regăsește printre inițiatorii proiectului prin care s-a modificat Legea educaţiei naţionale astfel încât copiii fără acte de identitate să poată fi înscriși în sistemul educațional, precum și a celui prin care angajatorii care încadrează în muncă persoane cu dizabilități primesc o subvenție lunară în valoare de 2.250 lei, timp de 12 luni, pentru fiecare angajat.

Social-democrata a susținut, în Parlament, și proiectul de Lege pentru plafonarea preţului medicamentelor şi a alimentelor de strictă necesitate, precum și proiectul de Lege pentru suspendarea rambursării creditelor.

În județ, Violeta Răduț a avut numeroase întâlniri cu electoratul pentru a prelua direct de la cei care au votat-o problemele existente în teritoriu. De asemenea, Violeta Răduț a făcut numeroase vizite pe șantierele de lucru din județ, unde au fost derulare proiecte finanțate prin PNDL II.

Mai mult, deputatul PSD de Teleorman a fost inițiatorul caravanei organizate în municipiile și orașele din județ, în cadrul căreia teleormănenii au fost puși la curent cu principalele prevederi din noua Lege a pensiilor.

Un demers notabil al deputatului PSD de Teleorman în Parlament îl reprezintă susținerea proiectului de lege care prevede majorarea valorii tichetelor de masă, de la 15,18 lei, la 20 de lei. Deputatul Violeta Răduț și-a argumentat demersul prin faptul că tichetul pe care îl primesc acum angajații nu are o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese și era nevoie de o actualizare în acest sens.

3 Comments

 1. CameraAscunsa

  Tămâiați bine fotoliul pe care a stat Mincinoasa PSD de Teleorman și spălați cu aghiasmă paharul din care a băut apă!
  Nu, nu e vorba de Covide, că virusul de Wuhan e un înger in comparație cu virusul răutății și cu cel al analfabetismului.
  Deși conștientă, Violeta Radut că doar Yeti-Omul Zăpezilor, cel cu 49 la talpa piciorului, ar putea cât de cât să…, ea tot lansează nasoale! Așa ceva…!
  Noroc cu ședințele online ca altfel înregistrai minutele din parcările întunecate, la miezul nopții.

 2. Am tăcut 3 ani!
  Când o prostituată se hotărăşte să înceapă o viaţă de doamnă, nu-i frumos să o demoralizezi.
  O curvă în plus, înseamnă o doamnă în minus.
  Vine și momentul scadenței!

 3. Populismul PSD înseamna sa promiți cetățenilor lucruri irealizabile, derizorii, sa dai impresia ca daca ai fi tu, nimeni nu ar mai fi ca tine, dar fără sa oferi explicații clare asupra felului in care iti vei pune in aplicare promisiunile. Înseamnă sa adopti o lege care prevede majorarea cu 40% a pensiilor, FARA sa indici in vreun randulet al textului SURSA DE FINANTARE.
  Surpriza: Fix asta presupune legea pensiilor. O lege care dă iluzia pensionarilor ca vor trai mai bine, dar irealizabila din punct de vedere tehnic, pentru însăși inițiatorii ei, care au spus „va dam „, dar „nu știm de unde”. Dar vă promitem!
  Mincinoasa PSD de Teleorman, marș, la tomberonul istoriei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.