Eveniment

819 candidați din județ își încearcă norocul la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat începe luni, 24 august, cu proba la Limba și literatura română. La nivelul județului Teleorman, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, s-au înscris, la sesiunea de toamnă a examenului maturității, 819 candidați, dintre care 415 sunt din promoția curentă, iar 404 candidați din promoțiile anterioare.

Pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au fost organizate nouă centre de examen, mai transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, iar probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar: 24 august: Limba și literatura română – E.a), 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c), 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d), 27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.