Economie

80 de noi locuri de muncă în străinătate vor fi scoase la concurs în luna martie

Carmen Dumitrescu

Foarte mulţi teleormăneni, dintre care care nu mai găsesc variante de angajare la nivel local, iau extrem de în serios posibilitatea de a se angaja peste hotare iar reţeaua EURES este, în acest moment, singura care le oferă posibilităţi sigure. Astfel, în mod periodic, apar noi oferte de locuri de muncă în străinătate şi, se pare că în luna martie a acestui an, un nou proces de selecţie va începe  pentru ocuparea a 80 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania. Selecţia se va organiza la Bucureşti în data de 6 martie şi vizează completarea organigramei unei companii germane.

Este vorba despre 10 posturi de barman, 20 de posturi de ospătar/personal servire clienţi, 40 de posturi de bucătar şi 10 posturi de supraveghetor de noapte. Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar şi bucătar sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu de cel puţin 2 ani şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de supraveghetor de noapte persoanele interesate trebuie să fi urmat cursuri de management în domeniul hotelier şi să aibă atât cunoştinţe foarte bune de limba germană (nivel B2), cât şi cunoştinţe de limba engleză şi limba franceză. Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an în funcţie de ocupaţie, începând cu luna aprilie 2014. Salariul oferit este motivant, în conformitate cu tariful prevăzut în contractul colectiv de muncă în domeniu, iar orele suplimentare sunt remunerate în avans. Angajatorul asigură cazare şi oferă programe de formare profesională, promoţii şi servicii complementare.

Persoanele cu domiciliul in judeţul Teleorman, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul A.J.O.F.M Teleorman, din Alexandria, strada Dunării, nr. 1, telefon 0247/315.915, pentru a fi înregistrate în baza de date, pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul A.J.O.F.M Teleorman), copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni), C.V model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf), cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni) şi adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă – este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale şi sunt coordonate de către  Comisia Europeană. Începând cu luna ianuarie 2007, la nivelul judeţului Teleorman au fost depuse peste 850 de dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, pentru perioadă determinată, în diferite domenii de activitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.