Eveniment

78 misiuni pentru pompierii militari, la final de săptămână; opt pentru transportul persoanelor suspecte/infectate cu COVID-19

La final de săptămână, echipajele de salvatori din subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au efectuat 78 de misiuni, dintre care opt pentru transportul persoanelor către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare și alte 21 de misiuni pentru dezinfecția și decontaminarea autospecialelor de intervenție, transmit reprezentanții instituției.

„Pompierii teleormăneni, alături de celelalte instituții cu rol în managementul situațiior de urgență generate de noul coronavirus, sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea acestui virus și solicită cetățenilor să respecte cu strictețe și responsablitate măsurile impuse prin ordonanțele militare”, transmit reprezentanții ISU Teleorman.

Potrivit sursei citate, în perioada menționată, 42 de intervenții au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite, în timp ce alte patru au fost la incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință din localitatea Cervenia, unul la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din comuna Ciuperceni și două incendii de vegetație uscată.

Pe de altă parte, salvatorii militari au avut, la final de săptămână, și o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe raza localității Furculești; o intervenție pentru deblocarea unei uși de apartament pentru a facilita accesul personalului medical la o persoană cu probleme de sănătate; precum și o misiune de salvare a unui animal căzut într-o fântână.

Bunuri de peste 70000 de lei, salvate de pompierii teleormăneni

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria au reușit să salveze duminică, 10 mai, aproape întreaga locuință a unei persoane din localitatea Cervenia, aceasta fiind în pericol să fie distrusă de un incendiu izbucnit la nivelul bucătăriei.

Flăcările, ce se manifestau la un pat, la mobilierul din lemn și la mai multe materiale textile, cu periol de extindere la restul locuinței, au fost localizate și lichidate de salvatori cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în mai puțin de 40 de minute. Misiunea celor două echipaje a rezultat cu salvarea de bunuri estimate la suma de 30.000 de lei.

Tot duminică, 10 mai, pompierii militari turneni, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, au reușit să evite propagarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje dintr-o gospodărie din localitatea Ciuperceni, care se afla în imediata vecinătate a locuinței și a anexelor. Militarii au lichidat focul în limitele găsite, în aproape 30 de minute, salvând bunuri materiale apreciate la peste 40.000 de lei.

Din cercetările efectuate pentru stabilirea cauzelor probabile de izbucnire a incendiilor, a reieșit faptul că primul eveniment a fost generat de un scurtcircuit produs la un cablu electric defect, iar în al doilea caz de jocul copiilor cu focul.

Din fericire, pe timpul celor două intervenții nu au fost înregistrate victime.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.