Social

765 de contestaţii la Bacalaureat în Teleorman

Monica DUMITRESCU

După afişarea rezultatelor la Bacalaureat un număr destul de mare de candidaţi din Teleorman au depus contestaţii la una sau mai multe discipline de concurs. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, numărul total al contestaţiilor depuse la nivel judeţean este de 765. Cele mai multe contestaţii sunt la Limba şi Literatura Română, unde 250 de candidaţi au contestat notele primite. Un număr mare de contestaţii a fost înregistrat şi la matematică, 191 dintre candidaţi exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de notele primite. La biologie au depus contestaţii 107 candidaţi, la istorie numărul candidaţilor care au depus contestaţii este 75, iar la geografie 73. Au mai fost depuse 50 de contestaţii la anatomie, 10 la logică, 4 la fizică, 3 la psihologie şi câte 1 la chimie şi economie.

Lucrările ale căror note au fost contestate vor fi reevaluate la un centru de contestaţii din afara judeţului. Rezultatele vor fi afişate vineri, 11 iulie. Pentru a fi admise contestaţiile, nota acordată de reevaluatori trebuie să fie diferită de nota iniţială cu cel puţin 0,5 puncte. Această regulă nu se aplică pentru notele cuprinse între 9.00-9.99, în acest caz nota finală fiind cea de la contestaţii. Contestatarii pot avea şi surprize, notele acordate de reevaluatori putând fi şi mai mici comparativ cu cele iniţiale.

În Teleorman, procentul de promovabilitate a fost de 44,10%, cu aproximativ 15 procente sub media pe ţară. Procentul de promovabilitate al absolvenţilor din acest an a fost de 51,83%, în timp ce doar 20,42% din numărul absolvenţilor din anii trecuţi care au susţinut bacalaureatul anul acesta au promovat.

Faţă de anul şcolar precedent, anul acesta s-a înregistrat o creştere a promovabilităţii în Teleorman cu cca 9 procente, respectiv, de la 35,22% la 44,10% (înainte de contestaţii), iar pentru seria curentă, o creştere cu 11,40%, respectiv, de la 40,43% la 51, 83%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.