Social

73,32% – procent de promovabilitate la concursul de ocupare a posturilor vacante în învăţământul teleormănean

Monica DUMITRESCU

Rezultatele la concursul naţional de ocupare a posturilor vacante din învăţământul preuniversitar au fost publicate vineri, 25 iulie. În Teleorman procentul de promovabilitate este 73,32%. Potrivit datelor, 316 dascăli teleormăneni din cei 431 care au susţinut proba scrisă în cadrul acestui concurs, au obţinut note peste 5, promovând astfel concursul şi obţinând dreptul de a preda la catedră în anul şcolar viitor. Doar 160 dintre promovaţi au reuşit însă să obţină minim nota 7 obligatorie pentru titularizare.

Rezultatele finale ale concursului naţional de ocupare a posturilor vacante din învăţământ vor fi afişate în data de 30 iulie, după soluţionarea contestaţiilor.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Cei mai mulţi dintre dascălii teleormăneni participanţi la acest concurs, chiar dacă vor obţine minim nota 7, suficientă pentru titularizare, vor ocupa posturi pe perioadă determinată. În Teleorman numărul total al posturilor vacante în unităţile de învăţământ pentru anul şcolar 2014-2015 este de 807, însă cele mai multe, respectiv 579 dintre acestea sunt posturi incomplete şi sunt pentru o perioadă determinată de timp. Doar 33 din totalul posturilor vacante în învăţământul teleormănean anul acesta sunt titularizabile. Concurenţa cea mai mare va fi pe posturile de educatoare şi învăţători, unde numărul candidaţilor este foarte mare comparativ cu numărul posturilor scoase la concurs. De asemenea, foarte mulţi candidaţi pentru puţine posturi sunt la disciplinele educaţie fizică şi sport, geografie sau limba şi literatura română. Candidaţii care obţin note bune la acest concurs, dar nu se vor putea titulariza, mai pot spera să obţină unul dintre cele 165 de posturi pe perioadă determinată care sunt complete.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014, iar repartizarea candidaţilor pe posturile cu perioadă determinată în perioada 4-5 august 2014.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.