Eveniment

73 de misiuni pentru pompierii militari, la sfârșit de săptămână; 10 pentru transportul persoanelor suspecte/infectate cu COVID-19

La sfârșitul săptămânii, echipajele de salvatori din subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au efectuat 73 de misiuni, dintre care 10 pentru transportul persoanelor către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare și alte 18 misiuni pentru dezinfecția și decontaminarea autospecialelor SMURD și a autospecialei pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, în perioada menționată, 40 de intervenții au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite.

Salvatorii militari au intervenit, la final de săptămână, și la stingerea a patru incendii, dintre care unul la o locuință din localitatea Bragadiru, unul la un depozit de furaje din localitatea Purani și două incendii de vegetație uscată și gunoi menajer, precum și pentru deblocarea unei uși de apartament pentru a facilita accesul personalului SAJ Teleorman la o persoană cu probleme medicale.

De asemenea, alte două intervenții au fost pentru salvarea victimelor rezultate din accidentele rutiere și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. ISU Teleorman transmite că, la primul eveniment, din localitatea Talpa, a fost vorba de un tractor răsturnat în afara părții carosabile, cu o victimă conștientă și cooperantă, neîncarcerată, iar la cel de al doilea accident, pe raza localității Grădișteanca, au fost implicate două autoturisme, cu două victime, conștiente și cooperante, dintre care una încarcerată. În ambele cazuri, persoanele rănite au fost transportate de echipajele SMURD și SAJ la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Peste 150 de pompieri militari teleormăneni sunt, zilnic, la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor.

Misiunile de răspuns sunt acoperite cu aproximativ 40 de mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.