Eveniment

70 de teleormăneni amendați de oamenii legii pentru încălcarea măsurilor de protecție

Peste 480 de persoane legitimate, 230 de obiective și peste 190 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate, la nivelul județului, pe parcursul zilei de luni, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Teleorman. Acțiunile derulate de oamenii legii au fost unele de informare, precum și de verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, peste 100 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi și pompieri, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul celor 12 acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 230 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 480 de persoane și verificate 190 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor puctuale au fost aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 11.000 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Autoritățile amintesc cetățenilor că, la nivelul județului, a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

De asemenea, organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.