Social

68% dintre dascălii teleormăneni care au participat la examenul național de definitivat au luat note peste 8

Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020, după soluționarea contestațiilor, este 68,09%, în creștere cu 2,13%, comparativ cu rezultatele inițiale, de 65,96%, transmite Inspectoratul Școlar Județean Teleorman.
Astfel, din totalul de 47 de candidați notați la proba scrisă, 32 au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. După susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 31 de candidați.
Afișarea rezultatelor finale a avut loc luni, 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, în centrul de examen, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.
La nivelul județului Teleorman, 52 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă desfășurată pe data de 22 iulie. Au fost prezenți 50 de candidați (96,15%), dintre care trei au decis să se retragă din concurs.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.