676 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă în ultima lună din 2017

Potrivit ultimului buletin informativ dat publicităţii de AJOFM Teleorman, în luna decembrie a anului 2017, 843 de teleormăneni au beneficiat de măsurile active oferite de instituţie, reuşindu-se încadrarea în muncă a 676 de persoane.

Astfel, 152 de persoane au fost încadrate pe piaţa muncii prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante, 24 persoane au fost încadrate prin finalizarea unui curs de formare profesională, 23 de persoane beneficiare de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, 15 persoane încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, 4 persoane au beneficiat de primă de încadrare ca absolvenţi de învăţământ, în timp ce 277 de persoane au fost încadrate prin subvenţionarea locurilor de muncă. Totodată, alte 181 de persoane au beneficiat de primă de activare, ca şomeri neindemnizaţi.

În ceea ce priveşte localitatea de domiciliu, cei mai mulţi teleormăneni încadraţi în luna decembrie au fost din mediul urban, respectiv 362 de persoane, în timp ce din mediul rural au fost încadrate 314 persoane.

În ceea ce priveşte vârsta, cele mai multe persoane încadrate în muncă în luna decembrie, respectiv 401, au vârste de peste 45 de ani, în timp ce 108 dintre persoanele care şi-au găsit un loc de muncă au vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani. De asemenea, 84 dintre teleormănenii încadraţi în muncă în ultima lună a anului 2017 au până în 25 de ani, iar alte 83 de persoane au vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani.

În vederea creşterii şanselor de ocupare, A.J.O.F.M. Teleorman asigură, gratuit, servicii de informare şi consiliere profesională; medierea muncii; formare profesională; profilare ocupaţională; stimularea mobilităţii forţei de muncă; organizarea de burse ale locurilor de muncă; organizarea de caravane ale ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă; completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa Agenţiilor locale/Punctelor de lucru din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code