Social

63,63% dintre candidații din județ au luat medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Națională

76,10% dintre elevii care au susținut anul acesta Evaluarea Națională au obținut medii mai mari sau egale cu 5, potrivit rezultatelor publicate, luni, de Ministerul Educației. Statistica arată că, la nivel național, dintre cei 160.468 candidați prezenți, 135.101 au promovat examenul, iar dintre aceștia 839 de elevi au încheiat examenul cu media generală 10. În ceea ce privește județul Teleorman, conform datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean, 63,63% dintre absolvenții clasei a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională au luat note mai mari sau egale cu 5, iar 10 candidați au reușit să încheie examenul cu media 10.

Pe probe, 75,91% dintre candidați au note mai mari sau egale cu 5, iar 65 de candidați au fost notați cu 10 la Limba și literatura română, în timp ce 53,83% dintre candidați au note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 32 de candidați au obținut nota 10 (zece) la matematică.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale, sesiunea 2-27 iunie, vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Pentru prima dată, rezultatele elevilor au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat.

Media generală de admitere la liceu, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.