Eveniment

61 de intervenții în ultimele 48 de ore pentru pompierii militari

Pompierii militari teleormăneni au gestionat 61 situații de urgență, în ultimele 48 de ore, care au constat în acțiuni de salvare a vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor, precum și pentru protejarea mediului înconjurător, transmite ISU Teleorman.

Dintre acestea, 43 de cazuri au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite, în timp ce alte 10 misiuni au fost pentru dezinfecția și decontaminarea autospecialelor de intervenție.

Totodată, salvatorii militari au intervenit și la un incendiu de locuință, în satul Urluiu, comuna Bogdana, la un accident rutier, produs pe raza municipiului Alexandria, la patru misiuni de evacuare a apei din curțile și beciurile oamenilor, în orașul Videle, precum și la două misiuni de transport persoane suspecte/confirmate COVID 19 către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare;

Pompierii militari teleormăneni, alături de celelalte instituții cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de noul coronavirus, sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea acestui virus și solicită cetățenilor să respecte cu strictețe și responsablitate măsurile impuse de autoritățile centrale și locale, mai transmite ISU Teleorman.

Reprezentanții instituției fac cetățenilor o serie de recomandări, în contextul  fenomenelor meteorologice din ultima perioadă, când au fost înregistrate precipitații abundente, vânt puternic și grindină. Astfel cetățenilor li se recomandă să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, reprezentanții ISU Teleorman fac apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, cetățenii sunt sfătuiți să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.