Eveniment

60 de misiuni pentru pompierii militari, în 48 de ore

În ultimele 48 de ore, pompierii militari teleormăneni au gestionat 60 situații de urgență,  acestea constând în acțiuni de salvare a vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor, precum și pentru protejarea mediului înconjurător, transmite ISU Teleorman.

Potrivit sursei citate, 43 dintre situațiile de urgență gestionate au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite, în timp ce alte două intervenții au fost pentru stingerea incendiilor izbuncnite la un autoturism în municipiul Roșiorii de Vede și la cablurile electrice ale unui stâlp.

De asemenea, două intervenții au fost în cazul a două accidente rutiere, pentru asigurarea măsurilor PSI și salvarea persoanelor, iar o altă misiune a fost pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil pe raza localității Drăgănești Vlașca.

Alte cinci misiuni au fost pentru transportul unor persoane suspecte/confirmate COVID 19 către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare, iar alte patru misiuni au fost pentru dezinfecția și decontaminarea autospecialelor de intervenție.

Conform datelor transmise de ISU Teleorman, în perioada menționată, două misiuni au fost în sprijinul personalului medical al Serviciului de Ambulanță, pentru preluarea unor persoane cu probleme medicale, iar o altă misiune a fost desfășurată în sprijinul pompierilor din județul Olt pentru scoaterea unei persoane de sub un tractor.

Recomandări în contextul Codului Galben de furtuni ce vizează județul

Județul Teleorman este sub Cod galben de furtuni, în intervalul 10 iunie, ora 12.00 – 11 iunie, ora 10.00, perioadă în care sunt așteptate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, cu cantități de apă de cca. 40 … 60 l/mp.

Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, cu precipitații abundente, vânt puternic și grindină, pompierii militari le recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, salvatorii teleormăneni fac apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, cetățenilor li se recomandă să rămână în spații închise care să le asigure protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.     

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.