Economie

6 angajatori teleormăneni, sancţionaţi pentru utilizarea “muncii la negru”

amenziMunca nedeclarată, cunoscută şi sub denumirea generică de muncă la negru, este una dintre abaterile grave întâlnite de inspectorii de muncă în cadrul controalelor efectuate la diferitele tipuri de angajatori. Pentru a descuraja angajările la negru, în perioada 15 octombrie – 17 octombrie 2014, ITM Teleorman în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, au desfasurat în comun acţiuni de control in cadrul Planului comun de acţiune “BLACK MARKET” privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor comise în domeniul utilizarii forţei de muncă “la negru” şi pentru reducerea incidenţei muncii nedeclarate.

Obiectivele acestei acţiuni au constat în verificarea respectării, de către angajatorii din diversele sectoare de activitate, a cerinţelor legale privind angajarea personalului, munca minorilor, timpul de muncă şi timpul de odihnă, repausul săptămânal şi cel zilnic, garantarea în plată a salariului minim pe economie şi îndeplinirea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

Au fost executate 12 acţiuni de control la societăţile cu diverse profile de activitate, constatându-se deficienţe privind lipsa contractelor de muncă în formă scrisă; neutilizarea aplicaţiei REVISAL; neîntocmirea statelor de plată şi a foilor colective de prezenţă, precum şi neacordarea salariilor. În urma acestor constatări, ITM Teleorman a sancţionat 6 angajatori pentru utilizarea “muncii la negru”, valoarea amenzilor aplicate totalizând 103.300 lei. Totodată, inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere cu termene scadente ale acestora. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.