Social

58 de programe de formare profesională gratuite, pentru şomerii teleormăneni

someriMonica DUMITRESCU

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează, gratuit, cursuri de calificare sau recalificare pentru şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele instituţiei. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, anul acesta vor fi organizate 58 programe de formare profesională în următoarele meserii sau ocupaţii: agent de pază şi ordine, bucătar, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase, comerciant-vânzător mărfuri alimentare, comunicare în limba engleză, îngrijitor bătrâni la domiciliu, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, lucrător în electromecanică, lucrător în structuri pentru construcţii, operator introducere, validare şi prelucrare date, operator confecţioner industrial, operator maşini unelte cu comandă numerică, ospătar-chelner-vânzător în unităţi de alimentaţie publică, zidar-pietrar-tencuitor şi zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor.

Pentru perioada următoare, în judeţul Teleorman, un număr de aproximativ 80 de persoane s-au înscris la programe de formare profesională, în următoarele meserii/ocupaţii: operator introducere, validare şi prelucrare date, ospătar-chelner-vânzător în unităţi de alimentaţie publică, bucătar, comerciant-vânzător mărfuri alimentare, operator confecţioner industrial.

În primele 2 luni ale anului 2015, au fost organizate 9 cursuri, în 7 ocupaţii/meserii, la care au participat 141 persoane, din care 18 persoane au fost încadrate în muncă.

Documentele necesare pentru înscrierea la cursuri sunt: carte de identitate; certificat de naştere; certificat de căsătorie; act de studii; adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; carnet de şomer, în cazul şomerilor indemnizaţi; adeverinţă de venituri, în cazul şomerilor neindemnizaţi.

Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au obligaţia să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM Teleorman. Beneficiarii pot accesa servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.