Social

54 dintre candidaţii teleormăneni la titularizare au părăsit sala de examen

Monica DUMITRESCU

La vederea subiectelor, 54 dintre profesorii teleormăneni care au participat la concursul naţional de ocupare a posturilor vacante din învăţământul preuniversitar au părăsit sala de examen. Dascălii retraşi din examen au considerat că nu pot obţine minim nota cinci şi au preferat să-şi încerce norocul la repartizarea pe posturile vacante în baza notelor pe care le-au obţinut în anii trecuţi la acest concurs. O notă mai mică de 5 obţinută anul acesta le-ar fi anulat posibilitatea de a se folosi de nota obţinută anul trecut sau cu doi ani în urmă, potrivit inspectorului şcolar pentru resurse umane prof. Alexandra Negrea.

Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice, catedrelor vacante sau rezervate s-a desfăşurat luni, 21 iulie. În Teleorman s-au înscris la acest concurs peste 600 de dascăli, însă au fost validaţi să participe 566 de dascăli. Dintre aceştia s-au prezentat 488 dascăli, 54 dintre ei renunţând după primirea subiectelor. Anul acesta niciun candidat teleormănean nu a fost eliminat din examen.

Rezultatele vor fi afişate în data de 25 iulie 2014. Contestaţiile la proba scrisă se depun la sediul inspectoratului şcolar în zilele de 25 iulie, până la ora 21:00 şi 26 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale ale examenului de titularizare vor fi afişate în data de 30 iulie 2014.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Cei mai mulţi dintre dascălii teleormăneni participanţi la acest concurs, chiar dacă vor obţine minim nota 7, suficientă pentru titularizare, vor ocupa posturi pe perioadă determinată. În Teleorman numărul total al posturilor vacante în unităţile de învăţământ pentru anul şcolar 2014-2015 este de 807, însă cele mai multe, respectiv 579 dintre acestea sunt posturi incomplete şi sunt pentru o perioadă determinată de timp. Doar 33 din totalul posturilor vacante în învăţământul teleormănean anul acesta sunt titularizabile. Concurenţa cea mai mare va fi pe posturile de educatoare şi învăţători, unde numărul candidaţilor este foarte mare comparativ cu numărul posturilor scoase la concurs. De asemenea, foarte mulţi candidaţi pentru puţine posturi sunt la disciplinele educaţie fizică şi sport, geografie sau limba şi literatura română. Candidaţii care obţin note bune la acest concurs, dar nu se vor putea titulariza, mai pot spera să obţină unul dintre cele 165 de posturi pe perioadă determinată care sunt complete.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în perioada 4-5 august 2014.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.