Eveniment

54 de intervenții ale pompierilor în 48 de ore

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 54 de misiuni în doar 48 de ore. Astfel, pompierii teleormăneni au fost solicitați pentru 38 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 7 incendii, fără victime, dintre care 5 izbucnite la locuițele unor cetățeni din localitățile Cetatea, Guruieni, Viișoara, Năsturelu și Toporu, unul la un autoturism pe DN 52, la ieșire din localitatea Crângu și un incendiu de vegetație uscată, pe raza localității Guruieni.

În satul Cetatea, o locuință a fost cuprinsă de flăcări

Pagubele cele mai mari au fost înregistrate la incendiul anunțat luni dimineață, în jurul orei 05.00, la o locuință din satul Cetatea, comuna Rădoiești. La sosirea celor trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, flăcările se manifestau generalizat la casa de locuit, construită din paiantă, pe o suprafață de cca. 70 mp, la acoperișul acesteia, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment, pe cca. 80 mp, la elementele de tâmplărie, mobilier, articole de îmbrăcăminte și de uz casnic, la 4 butelii, dintre care una era explodată și la aproximativ 1 t de rumeguș, depozitat lângă un perete al casei.

Incendiul a fost stins în limitele găsite după aproximativ două ore de intervenție, valoarea pagubelor fiind estimată la aproape 25000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la cca. 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că incendiul s-a produs din cauza depozitării jarului nestins corespunzător lângă o magazie. Evenimentul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu întârziere față de momentul izbucnirii, proprietarii fiind plecați la serviciu, transmit reprezentanții ISU Teleorman.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.