Economie

50 de cereri depuse în județ pe Programul “Usturoiul”

50 de beneficiari ai Programului “Usturoiul” au depus cererile la Direcția pentru Agricultură, județul Teleorman fiind printre cele cu un număr mare de solicitări, alături de Olt, Arad și Buzău, a anunțat, marți, ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Potrivit normelor în vigoare, prin Programul “Usturoiul” sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha.

Cererile se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județene, până la data de 15 mai, inclusiv, iar de sprijinul financiar oferit de stat pot beneficia producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008; producătorii agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp, să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp, să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere, să facă dovada producției realizate prin documente justificative.

În anul de cerere 2020, valorificarea producţiei de usturoi se face în perioada 1 iulie – 20 noiembrie, iar documentele justificative care să ateste valorificarea producţiei se depun la direcţiile pentru agricultură judeţene până la data de 27 noiembrie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.