Economie

5 hectare de teren împădurite cu salcâm, la Nenciuleşti

Zeci de hectare de terenuri degradate din judeţul Teleormanau fost împădurite printr-un program iniţiat de Consiliul Judeţan Teleorman în ultimii ani. Programul iniţiat de CJT, la care se pot asocia unităţile adminstrativ teritoriale, este destinat îmbunătăţirii calităţii mediului prin creşterea suprafeţeleor ocuate de vegetaţie forestieră.

Asocierea CJT cu unităţile administrativ teritoriale la derularea acestuia a fost aprobată în vederea materializării acestui progam ce se are în vedere a se derula până la finele anului 2020 şi se desfăşoară sub denumirea de “Programul privind măsurile de protecţie a mediului prin creşterea suprafeţelor împădurite”.

De precizat că în cadrul acestei campanii de împădurire sunt prevăzute înfiinţarea de pepiniere, realizarea de perdele forestiere pe drumurile judeţene şi comunale, împădurirea terenurilor degradate şi plantarea de pomi fructiferi, una dintre administraţiile publice locale care şi-a exprimat interesul şi disponibilitatea pentru împăduriri şi care s-a asociat în cadrul acestui proiect este şi comuna Nenciuleşti. Potrivit edilului localităţii, Sandu Vâlcu, iniţiativa aparţine  CJT la care administaţia locală s-a asociat. De menţionat că necesarul de puieţi, respectiv salcâmi, pentru lucrările de împădurire a fost asigurat de Consiliul Judeţean, puieţi cu care s-a împădurit o suprafaţă de 5 hectare de teren. Acest program va continua şi în anii următori, întrucât Teleormanul este considerat între zonele deficitare din ţară în ceea ce priveşte vegetaţia forestieră. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.