Eveniment

48 de ordine de protecție provizorii, emise de polițiști, de la începutul anului; două la final de săptămână

În primele șase luni ale anului, polițiștii teleormăneni au emis nu mai puțin de 48 de ordine de protecție provizorii, dintre care 22 în mediul urban și 26 în mediul rural, transmite Poliția Teleorman. Două dintre ordinele de protecție au fost emise de oamenii legii numai în perioada 17-19 iulie, unul la Roșiori de Vede și unul la Tătărăștii de Jos, ambele pentru violență în familie.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și au emis ordin de protecție provizoriu în cazul unui bărbat în vârstă de 70 de ani din localitate, care și-ar fi amenințat soția cu acte de violență.

Potrivit datelor furnziate, sâmbătă, 18 iulie, în jurul orei 19:00, polițiștii au fost sesizați, prin apel la numărul de urgență 112, de către o femeie din municipiul Roșiori de Vede, cu privire la faptul că soțul are un comportament agresiv.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul și-ar fi amenințat soția, o femeie în vârstă de 67 de ani, creându-i acesteia o stare de temere.

În cauză a fost întocmit dosar penal și a fost emis ordin de protecție provizoriu.

Un alt ordin de protecție provizoriu a fost emis de către polițiștii din cadrul Secției nr. 11 Poliție Rurală Gălăteni, sesizați de către o femeie în vârstă de 46 de ani, din comuna Tătărăștii de Jos, despre faptul că a fost agresată de către soț.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit că, în timp ce se aflau la domiciliu, bărbatul în vârstă de 44 de ani și-ar fi agresat fizic soția, ca urmare a unor discuții contradictorii referitoare la consumul de alcool, lovind-o cu palmele la nivelul capului și al pieptului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, totodată fiind emis ordin de protecție provizoriu.

Poliția Teleorman amintește că violența în familie reprezintă orice acțiune sau inacțiune intenționată, cu excepția acțiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal, săvârșită de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferințe fizice, psihice, sexuale, emoționale ori psihologice, inclusiv amenințarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrară de libertate.

Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă – 112, formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.