Eveniment

47 de evenimente pentru pompierii militari, în 24 de ore/ Două accidente rutiere cu victime pe drumurile din județ

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au intervenit la 47 de evenimente, în numai 24 de ore, dintre acestea 29 fiind misiuni ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

De asemenea, salvatorii militari au intervenit și la două accidente rutiere, unul pe raza localității Plopii Slăvitești, cu două autoturisme implicate și o victimă, neîncarcerată, conștientă și cooperantă, iar celălalt pe DJ506, între un autoturism și o căruță, cu două victime politraumatizate, conștiente și cooperante, neîncarcerate. Toate cele trei persoane rănite au fost preluate de echipajele medicale și transportate la unitățile de primiri urgențe pentru îngrijiri de specialitate, iar pompierii au acționat în ambele situații atât pentru acordarea primului ajutor calificat, cât și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

În perioada menționată, pompierii teleormăneni au efectuat și șase transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești, precum și șapte misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.